prva strana

Petak, 3. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Januar 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Zastave na pola koplja

Branko Vićentijević

Mangupi u našim redovima

– Niko od sagovornika nije priznao da se budžet, možda, sapleo o najavljene i tražene smene pojedinih direktora. Najpre se eks menadžerka Divna zavadila sa svojima, pa je tražila smenu Zdravka Vitoševića sa mesta sekretara SO Valjevo i Milojka Lazića, direktora Centra za socijalni rad „Kolubara”. Pritom je iz Opštinskog odbora PSS-a, čiji je predsednik, isključila novog člana Opštinskog veća, Milojka Pantića, inače pomoćnika direktora „Srbijanke”, agronoma Pavla Pantića (na poslednjim izborima „laburistu” bivšeg ministra Dragana Milovanovića i valjevske ASNS sindikalke Milice Lazić), nekadašnjeg direktora Pijačne uprave „Polet”, Prvoslava Adžića (na lokalnim izborima 2003/2004. na listi SPO-a, a pre toga „novodemokratu” u SPS-u i JUL-u), te Goricu Stevanović, izvršnog direktora HK „Krušik” za marketing. Uzvraćeno joj je zahtevom za vanrednim unutarstranačkim izborima u Valjevu o čemu će odlučiti Karići, Bogče i Dragče.

(Foto: Ljuba Ranković)

Drug Mika Jokić (SNS) tražio je smenu „svog direktora” u JKP „Polet”, Petra Todorovića, do 2000. finansijskog direktora „Distribucije”, pa „Poleta”, koji se u raskolu u SPS-u odlučio za SNS. Drug Pera je slagao druga Miku i druge drugove da je mlađi no što jeste. „U zube mu nisu gledali”, a u krštenici prevideli da puni 65 godina, pa bi morao u penziju po sili zakona. Drug je Mika bio posebno ljut što drug Pera „laže” da je od njega tražio posao za svog (nerođenog) šuraka, radikala Peru Petrovića, a 'nako usput i „koju kintu” za finansiranje SNS. Mika je najavio tužbu protiv Pere sa milionskim odštetnim zahtevom, a sav dobijeni novac daće za svoje narodne socijaliste (SNS).

Da ima još „mangupa u našim redovima” pokazalo se na primeru Jovana Bugarskog, čiju su smenu sa mesta direktora i glodura „Napreda” (konačno) dogovorili socijalisti (SPS), na čijoj kadrovskoj kvoti je i bio, i Nova Srbija. „Bugarče” se, međutim, dosetilo, pa je nove zaštitnike izgleda našlo u dr Bobi (Gvozdenoviću) i Mišku (Alimpijeviću), moguće i u radikalima (SRS) i kod druga Mike (SNS), koji je, koliko juče, javno tražio da „drug Bugarski podnese ostavku”. Isto onako kao što je i dr Boba rekao da „g. Bugarski dobro radi svoj posao”, te da „dok je on (dr Boba) odbornika, g. Bugarskog niko neće smeniti”! Usput, dr Boba (i Miško) „do poslednje kapi (tuđe) krvi” štite i Miroslava Rasulića u JKP „Valjevo”, čiji izbor za direktora Dobri Doktor nikako ne može da prežali jer shvata da ljudi koji odlučuju o mogućoj donaciji za gradsku toplanu „priznaje i poznaje” (samo) njegove prethodnike Dragana Despotovića (DS) i Slobodana Cocu Stojakovića.